Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.

Mr. Coffee Nicaragua Nueva Segovia

Na pultu máme novou Nicaraguu Nueva Segovia. 100% arabica se silnějším tělem, mírnou hořkostí a jemnou aciditou. Je to skvělý univerzál, využijete nejen do kávovaru, v kávách s mlékem je velmi jemná a lahodná. Je to také výborná základní káva na filtry. V šálku ucítíte mléčnou čokoládu a burské oříšky s čistým, hladkým dojezdem.

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 378/250 378/500 378/100 378/750 Zvolte variantu
Značka: Mr. Coffee
235 Kč / ks 470 Kč / ks 940 Kč / ks 705 Kč / ks od 235 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Záruka: 2 roky
Chuťový profil: Čokoládový, Oříškový
Pražírna: Mr. Coffee
Stupeň pražení: Střední
Typ kávy: Arabika
? Země původu: Nikaragua
Oblast původu: Amerika
Způsob zpracování: Promyté
Způsob přípravy: Espresso (kávovar)
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Nikaragua je zpět! Kávu pražíme na střední stupeň, tak, abychom zachovali všechny její charakteristické rysy. Káva má dostatečně silné tělo na espressu, ale zároveň si zachovává svůj osobitý charakter. Pěkně sedne i do káv s mlékem. V chuti ucítíte lehce kořenité tóny s mírnou hořkostí. Acidita není příliš výrazná, spíše jen podtrhuje ostatní chutě a pěkně je doplňuje. Tělo kávy je hezky vyvážené, spíše silnější a doprovázejí jej tóny oříšků a čokolády.

Na přípravu můžete vyzkoušet french press, moka konvičku, džezvu a neváhejte použít i do kávovaru. Espresso bude mít trochu výraznější aciditu, ale určitě se jí nebojte. Káva je svým chuťovým profilem velmi pěkně vyvážená, příjemná na jazyk a rádi se k ní budete vracet. Doporučujeme každému, kdo rád zkouší a objevuje bohaté chutě kávy.

PŮVOD A ZPRACOVÁNÍ KÁVY

Region Nueva Segovia, odkud pochází tato káva, těží z dokonalých podmínek pro pěstování: na živiny a minerály bohaté půdy a tropické klima s vysokou vlhkostí a dostatkem srážek. Tato káva je zpracována mokrou metodou. Kávové třešně se sbírají ručně a několikrát během zpracování procházejí kontrolou, při které se odstraňují defektní zrna. Farmáři přivážejí zralé třešně do nejbližšího zpracovatelského závodu. Zde se z třešní odstraní dužina, následně probíhá proces fermentace a třešně se opakovaně omývají ve vodě.

O zemi původu nikaragujské kávy Nueva Segovia

Nikaragua je jedním z předních producentů kvalitní kávy v Střední Americe, známá pro své vynikající Arabiky, které se pěstují na sopečných svazích a ve vysokých nadmořských výškách, především v oblastech jako Jinotega, Matagalpa a Nueva Segovia. Kávy z Nikaraguy jsou ceněné pro svou vyváženost, jemnou kyselinku a chutě, které často obsahují tóny čokolády, ořechů a citrusových plodů. Káva z Nikaraguy je oblíbená pro svou hladkost a sladkost, přičemž typicky se zpracovává promytou metodou, což zdůrazňuje její čistotu a svěžest.

Další informace: Nikaragujská káva na CoffeeON.cz

O způsobu zpracování kávy promyté (washed) Mr. Coffee Nicaragua Nueva Segovia

Promyté zpracování je metoda, při které se třešně odstraní od dužiny pomocí vody a fermentace, následně se zbaví slupek a suší. Tato metoda je nejčastěji používaná (uvádí se cca 60 %) a obecně se používá na nejkvalitnější kávu. Promytá (washed) metoda snižuje podíl lidské práce, je však náročnější na strojové vybavení i spotřebu vody, logicky ji nelze provádět v sušších oblastech. Výhodou této metody je, defektní zrna se při promývání odplaví a nedostanou se do pražírny. Po strojovém zbavení dužiny se kávová zrna obalená pouze slupkou (pergamenem) ponoří do vodní lázně, kde se nechají 24 až 48 hodin (někdy až desítky hodin) fermentovat. Po fermentaci putují zrna do přemývacího kanálu, kde se z nich odstraní poslední zbytky dužiny. Proto se také této metodě říká "promytá". Poté dojde na šetrné sušení, buď přirozené, nebo umělé v oblastech s více srážkami.

O typu kávy arabika v kávě Mr. Coffee Nicaragua Nueva Segovia

Arabika je nejrozšířenější a nejvíce ceněnou kávovou odrůdou na světě, která tvoří přibližně 60–70 % celkové produkce kávy. Pochází z horských oblastí Etiopie, odkud se rozšířila do dalších tropických a subtropických regionů, především do Latinské Ameriky. Kávy typu Arabica jsou známé pro svou jemnou chuť, vysokou kyselinku a širokou paletu chuťových profilů, od ovocných a květinových tónů po čokoládové a ořechové podtóny. Tento typ kávy má nižší obsah kofeinu než Robusta (uvádí se 2x až 3x), což přispívá k její jemnosti. 

Arabiku pěstují v oblastech s nižší teplotou ve srovnání s Robustou a stálejším klimatem, ve Střední a Jižní Americe, ale samozřejmě i v původních oblastech Afriky. Arabika ale roste například i u protinožců – v Austrálii, Papui Nové Guinei. 

O chuťovém čokoládovém a oříškovém profilu kávy Mr. Coffee Nicaragua Nueva Segovia

Tohle je klasika mezi kávami. Příchuť, chuťový profil i vůně po čokoládě. Mléčné, nebo hořké, podle typu kávy a způsobu pražení. Čokoládový profil mají velmi často brazilské kávy a další kávy z jižní a střední Ameriky. Často v kombinaci s oříšky, nebo sušeným ovocem. Čokoládové kávy mají často sladkou, bohatou chuť, která připomíná tmavou čokoládu, kakao nebo karamelizované cukry. Tento profil je typický pro kávu s nižší kyselinkou a plnějším tělem, které dodává šálku hloubku a intenzitu. Káva s čokoládovým nádechem se může také pyšnit tóny oříšků, vanilky nebo koření, což z ní činí vynikající základ pro espresso, obecně pro přípravu silné kávy. Tento profil je často nalezen v kávách z Brazílie, Kolumbie, Guatemaly nebo Salvadoru, kde je díky optimálním podmínkám pro pěstování kávovníků a metodám zpracování možné dosáhnout tohoto bohatého chuťového spektra.

O ořechové chuti

Oříškové kávy mají jemnou, příjemně sladkou chuť, která připomíná různé druhy ořechů, jako jsou lískové, mandle, vlašské ořechy nebo pekanové ořechy. Tento profil je často doplněn o tóny karamelu nebo čokolády, což vytváří harmonickou a vyváženou chuť. Oříšková káva má tendenci mít nižší kyselost a plné tělo, což ji činí ideální pro přípravu silného espressa nebo pro kávu s krémovým podtónem. Typicky ji najdeme u káv z Jižní Ameriky, zejména v Brazílii a Kolumbii, kde jsou ideální podmínky pro pěstování odrůd, které vytvářejí oříškové chuťové profily.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola