Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.
Neohodnoceno

Oh My Bean (Jizba) Burundi Bukeye Long Miles

Další nádherná Afrika z Luhačovic. Svěží káva s čistou aciditou, lehkým tělem, tóny lesních plodů, meruňky a muškátového oříšku.

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
17.6.2025 19.6.2025 19.6.2025 Zvolte variantu
Skladem (1 ks) Skladem u dodavatele Skladem u dodavatele Zvolte variantu
Kód: 600/250 600/100 600/251 Zvolte variantu
350 Kč / ks 1 260 Kč / ks 3 080 Kč / ks od 350 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Chuťový profil: Ovocný
Pražírna: Oh My Bean (Jizba)
Stupeň pražení: Světlé až středně světlé
Typ kávy: Arabika
? Země původu: Burundi
Oblast původu: Afrika
Způsob zpracování: Promyté
Odrůda: Red Bourbon
Způsob přípravy: Filtr
oh my bean jizba burundi bukeye long miles
Novinka
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Poznámky z pražírny

Promytá Red Bourbon z kopců Kayanzy, pocházející z projektu Long Miles dnes už legendárních Bena a Kristy Carlsonových, nabízí čistý, květinově citrusový šálek s tóny lesních plodů, meruňky a muškátového oříšku. Elegantní acidita, dlouhý sladký dozvuk, ideální volba na filtr, obzvlášť pokud hledáte kávu lehkou, svěží a precizně zpracovanou.

O projektu Long Miles

Projekt Long Miles Coffee začal jako životní rozhodnutí. V roce 2011 se Ben a Kristy Carlsonovi z amerického Středozápadu přestěhovali do Burundi s jediným cílem: změnit svět kávy od samotných kořenů.

Namísto obchodování s výběrovými loty se pustili do budování zpracovatelské stanice, navazovali vztahy s farmáři a vytvořili systém, který podporuje kvalitu, spravedlnost a transparentnost. Tak vznikla první stanice Bukeye a s ní i síť farmářů, kteří dnes tvoří základ tohoto výjimečného projektu.

Dnes Long Miles působí kromě Burundi také v Keni a Ugandě, odkud pro vás právě připravujeme další kávové poklady.

O stanici Bukeye

Vesnice Bukeye. Hlína pod nohama, stromy podél cesty a v dálce šum vody z vlastního pramene. Právě tady, v srdci burundské Kayanzy, vznikla v roce 2013 první zpracovatelská stanice Long Miles Coffee.

Pod vedením Agathona Ininahazweho a jeho týmu se zde každoročně rodí stovky mikrolotů s pečlivostí tříděných, fermentovaných, “šlapaných” a sušených.

Klíčovou roli tu hrají také Coffee Scouts, tým patnácti vyškolených agronomů, kteří celý rok navštěvují farmáře, pomáhají zlepšovat kvalitu úrody, řeší škůdce a starají se o to, aby káva byla zdravá už na úrovni stromu. Jejich práce je tichá, ale zásadní, i díky nim se káva z Bukeye vyznačuje mimořádnou čistotou, sladkostí a květinovou komplexitou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola