Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.

Coffeespot Brazílie Pink Star Scr.19

Výherce potravinářského Oscara a hlavně lahodně sladká káva. V plném těle ucítíte intenzivní chuť čokolády, voňavý karamel a sušené švestky.  

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 147/250 147/500 147/100 147/300 Zvolte variantu
Značka: Coffeespot
207 Kč / ks 403 Kč / ks 788 Kč / ks 2 317 Kč / ks od 207 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Záruka: 2 roky
Chuťový profil: Čokoládový, Karamelový, Sušené ovoce
Pražírna: Coffeespot
Stupeň pražení: Středně tmavé až tmavé
Typ kávy: Arabika
? Země původu: Brazílie
Oblast původu: Amerika
Odrůda: Směs odrůd
Způsob přípravy: Espresso (kávovar), Filtr
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Jedna z nejoblíbenějších káv je zpět.

O kávě Brazílie Pink Star

Všechna kávová zrnka mají jedinečný původ!

Družstvo Cooxupé figuruje v historii brazilské kávy již po mnoho desítek let. Bylo založeno v roce 1932, v roce 1957 z něho vzešlo Družstvo regionálních pěstitelů kávy z Guaxupé.

Stalo se tak v době, kdy začalo obchodovat s kávou na mezinárodním trhu. Se svou mnohaletou zkušeností v oblasti trhu s kávou se Cooxupé stalo v národním i mezinárodním měřítku pojmem. V současné době nakupují brazilskou kávu od Cooxupé firmy z více než čtyřiceti zemí.

Pražírna: Coffeespot Babice

O zemi původu - Káva Pink Star Scr.19 z Brazílie

Brazílie je nejen největším producentem kávy na světě, ale i zemí s jednou z nejrozmanitějších kávových krajin. Pěstování kávy zde má dlouhou tradici, která sahá až do 18. století, kdy byla káva poprvé přivezena z Francouzské Guayany. Nejlepší káva pochází z vyšších nadmořských výšek, zejména z regionů jako Sul de Minas nebo Matas de Minas, kde chladnější klima a stabilní teploty přispívají k jemně citrusovým a ovocným chutím.

Další informace: Kávy z Brazílie na CoffeeON.cz | Fenomén brazilské kávy

O typu kávy arabika v kávě Coffeespot Pink Star Scr.19 z Brazílie

Arabika je nejrozšířenější a nejvíce ceněnou kávovou odrůdou na světě, která tvoří přibližně 60–70 % celkové produkce kávy. Pochází z horských oblastí Etiopie, odkud se rozšířila do dalších tropických a subtropických regionů, především do Latinské Ameriky. Kávy typu Arabica jsou známé pro svou jemnou chuť, vysokou kyselinku a širokou paletu chuťových profilů, od ovocných a květinových tónů po čokoládové a ořechové podtóny. Tento typ kávy má nižší obsah kofeinu než Robusta (uvádí se 2x až 3x), což přispívá k její jemnosti. 

Arabiku pěstují v oblastech s nižší teplotou ve srovnání s Robustou a stálejším klimatem, ve Střední a Jižní Americe, ale samozřejmě i v původních oblastech Afriky. Arabika ale roste například i u protinožců – v Austrálii, Papui Nové Guinei. 

O chuťovém čokoládovém a karamelovém profilu kávy Coffeespot Pink Star Scr.19 z Brazílie

Tohle je klasika mezi kávami. Příchuť, chuťový profil i vůně po čokoládě. Mléčné, nebo hořké, podle typu kávy a způsobu pražení. Čokoládový profil mají velmi často brazilské kávy a další kávy z jižní a střední Ameriky. Často v kombinaci s oříšky, nebo sušeným ovocem. Čokoládové kávy mají často sladkou, bohatou chuť, která připomíná tmavou čokoládu, kakao nebo karamelizované cukry. Tento profil je typický pro kávu s nižší kyselinkou a plnějším tělem, které dodává šálku hloubku a intenzitu. Káva s čokoládovým nádechem se může také pyšnit tóny oříšků, vanilky nebo koření, což z ní činí vynikající základ pro espresso, obecně pro přípravu silné kávy. Tento profil je často nalezen v kávách z Brazílie, Kolumbie, Guatemaly nebo Salvadoru, kde je díky optimálním podmínkám pro pěstování kávovníků a metodám zpracování možné dosáhnout tohoto bohatého chuťového spektra.

O karamelové chuti

Karamelová káva je sladká, bohatá a hladká, s chuťovými tóny připomínajícími karamelizovaný cukr, vanilku a jemné pečené ořechy. Tento profil je typický pro kávy s plným tělem a nižší kyselinkou, což je činí vynikajícími pro přípravu espresso nebo jako součást směsí. Karamelová chuť může být doplněna o jemné tóny čokolády, oříšků nebo koření, čímž se vytváří příjemně zaoblený a lahodný šálek. Kávy s karamelovým profilem se často vyskytují v zemích jako je Brazílie, Kolumbie a Guatemala, kde jsou ideální podmínky pro pěstování kávovníků, které tuto sladkost podporují.

O chuti sušeného ovoce

Sušené ovoce je profil, který se vyznačuje tóny sušených švestek, rozinek, fíky nebo sušených hroznů. Tyto kávy mají typicky plné tělo, střední až vyšší kyselinku a sladké, hluboké chutě, které jsou výsledkem zpracování kávy metodou suchého zpracování (natural). Sušené ovoce je charakteristické pro kávu z oblastí s teplým a suchým klimatem, jako je Etiopie, Brazílie nebo Indie, kde sušení kávy na slunci přispívá k rozvoji tohoto chuťového profilu. Kávy s tímto profilem bývají intenzivní a výrazné, s komplexním tělem a zajímavými sladkými podtóny.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola