Coffeespot Indonésie Bang Silalahi Strawberry Infused
Káva z Indonésie zpracována metodou Anaerobic Washed Strawberry Infused Process. Šálek kávy plný zralých jahod.
| Kategorie: | Výběrová pražená káva |
|---|---|
| Záruka: | 1 rok |
| Chuťový profil: | Ovocný |
| Pražírna: | Coffeespot |
| Stupeň pražení: | Střední |
| Typ kávy: | Arabika |
| ? Země původu: | Indonésie |
| Oblast původu: | Asie |
| Způsob zpracování: | Anaerobic Washed Fruit Enzyme Infused Process |
| Odrůda: | Catimor |
| Způsob přípravy: | Moka konvička, Aeropress, Filtr |
Díky úzké spolupráci s našimi dodavateli a farmáři v Indonésii vám můžeme nabídnout tuto čerstvě sklizenou a šťavnatou kávu.
Šálek kávy plný zralých jahod
Za touto neobvyklou kávou stojí farmář Bang Silalahi a jeho společenství farmářů, kteří se specializují na single variety nanoloty v oblasti Toba na Sumatře.
Zpracovávají kávu z vlastní organické certifikované farmy a také od okolních farmářů.
Po ručním třídění a sběru zralých třešní proběhne odslupkování a následně macerace bez přístupu vzduchu s ovocnými enzymy - tento lot konkrétně s jahodami.
Tento proces a enzymy dodají kávě neskutečné jahodové aroma. Následně se kávové třešně promyjí a suší po dobu až 14 dnů na požadovanou vlhkost 13%.
Poté se káva ještě odslupkuje a zbaví pergamenu, protřídí dle velikosti zrn a ještě jednou usuší. Po tomto procesu proběhne ještě finální třídění, zabalení a export.
Bang Silalahi je inovátor a vizionář. Počátky jeho farmy sahají do roku 2004, kdy se zapojil do výzkumného programu na téma nejúčinější zemědělské postupy a pomoc farmářů v okolní lokalitě. V tuto dobu hospodařil pouze na jednom hektaru.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.




