Hello Summer je tady. Každoroční letní limitka z Coffeespotu patří mezi nejprodávanější
Skvělá na ledu, ideální pro přípravu ledových kávových nápojů. To je léto 2025 od Coffeespotu. A opět v nádherném obalu, který zaujme a říká si o otevření a ochutnání.
Jaká je letošní Hello Summer?
Chuť mléčné čokolády, sušeného ovoce a peckovin. Směs dvou káv, Honduras Geisha a Brazílie Cemorrado Sweet. Pražená tak akorát na střed, po všech směrech vyvážená káva.
##PRODUCT-WIDGETS-38333##
Hello Summer od Coffeespotu je vhodná pro přípravu lahodných nápojů jako jsou Espresso Tonic, Cold Brew nebo ledové espresso.
Samozřejmě si ji můžete vychutnat i jako klasickou horkou kávu, která vás potěší svou vyvážeností a jemností.
Jak připravit Espresso Tonic doma?
- budete potřebovat kostky ledu, kvalitní tonic, espresso a plátek citronu, nebo limetky na ozdobu
- nejdřív do sklenice nasypte pár kostek ledu, tak na pokrytí dna
- přidejte tonic, tak 2x více, než kolik budete dávat espressa
- v kávovaru (pákový, automat) si připravte espresso
- espresso pro co největší efekt nalévejte na tonic po lžičkách, zůstane krásně oddělený
- kostky ledu můžete po pár minutách vyjmout, aby se nápoj příliš nenaředil
- různého výsledku dosáhnete s různou kávou, záleží na vašich preferencích, zda to bude chuť ovocná, nebo čokoládová
A jak na domácí přípravu Cold Brew?
- tak zaprvé, cold brew je káva, která se louhuje minimálně 16 hodin, lépe i déle, uvádí se i více než 24 hodin
- pro domácí přípravu budete potřebovat: hruběji namletou kávu (100 gr), zavařovací sklenici a papírový filtr, nebo plátno, litr studené, filtrované vody
- kávu nasypte do sklenice a pomalu ji zalijte studenou vodou
- promíchejte ji a uzavřenou ponechte v lednici minimálně 16 hodin louhovat
- poté kávu přelijte přes filtr, nebo plátno do další sklenice a můžete ponechat v lednici až 2 týdny
Podívejme se na kávy v letním blendu zblízka
Coffeespot Honduras Geisha Santa Barbara
Odrůda Geisha z Hondurasu, tu musíte ochutnat. Chuť po mléčné čokoládě, peckovinách s jemnou aciditou.
A právě z legendárního regionu Santa Bárbara pochází tato výjimečná Geisha – káva, která spojuje jedinečné terroir, pečlivou práci farmářů a chuťový zážitek, na který nezapomenete.
Tuto kávu s láskou a precizností pěstuje José Francisco Cuéllar Fajardo na své farmě Jerusalém, která leží v nadmořské výšce 1450 m n. m. v obklopení pohoří Sierra de Montecillos. Specifické mikroklima této oblasti – teplé dny a chladné noci – zajišťuje pomalé dozrávání kávových třešní, což přispívá k bohaté, vyvážené a komplexní chuti výsledného šálku.
Santa Bárbara je navíc známá jako místo, kde se rodí špičkové mikroloty, které pravidelně bodují na prestižních soutěžích Cup of Excellence. Tato káva není výjimkou.
Brazílie Cemorrado Sweet
Slaďoučká limitka brazilské kávy. Takřka nulová acidita, příjemná a jemná sladkost medu a karamelizovaného cukru. Brazilská káva Cemorrado Sweet se vyznačuje nízkou kyselostí a výrazně znatelnou sladkostí. V kávě lze cítit mandle a mléčnou čokoládu. Určitě uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky.
##PRODUCT-WIDGETS-38333##