Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.
Neohodnoceno

Oh My Bean (Jizba) Kolumbie Finca Milán 150 gr

Zábavná káva s chutí zralé broskve, ostružin a šťavnaté pomerančové limonády.

Můžeme doručit do:
24.7.2025
Skladem u dodavatele
Kód: 660
375 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Záruka: 1 rok
Chuťový profil: Ovocný
Pražírna: Oh My Bean (Jizba)
Stupeň pražení: Střední
Typ kávy: Arabika
? Země původu: Kolumbie
Oblast původu: Amerika
Způsob zpracování: Kofermentace, Experimentální
Odrůda: Caturra
Způsob přípravy: Moka konvička, Aeropress, Filtr
oh my bean jizba kolumbie finca milan
Novinka
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Poznámky z pražírny

Nejdřív disclaimer: Jestli patříte k fanouškům „bezpečných“ chutí, nebo se o vás při slově co-ferment pokouší mdloby, raději si vyberte jiný balíček z naší nabídky.

Tahle limitka pochází z Finca Milán a působí to, jako by farmář Julio Quiceno vzal ovocný sad a nacpal ho do kávového zrnka :)
A co z toho vylezlo? Zralá broskev, svěží ostružiny a chuť připomínající pomerančovou limonádu. Co je ale důležité, celé to nepůsobí uměle, jak to u některých podobně zpracovaných káv bývá.

Je to samozřejmě víc intenzivní, takže se nebojte pohrát si s extrakčními poměry, nebo kávu na závěr klidně trochu nadstavte vodou, podle vkusu, nálady a odvahy.

Šťavnatě oranžová etiketa pro ovocnou jízdu a kávy se svěží kyselinkou, s chutí citrusů a bobulí. Nejvíc zazáří u alternativních metod, jako je V60 nebo aeropress, fajnšmekři si je vychutnají i na espressu.

O farmářovi
 

Finca Milán leží v kopcích regionu Risaralda nedaleko sopky Nevado del Ruiz. Hospodaří tu Julio César Madrid se švagrem Andrésem Quicenem. Jsou to třetí generace pěstitelů, kteří zdědili rodinné zkušenosti a přidali k nim pořádnou dávku laboratorní zvídavosti.

Julio pěstuje víc než dvacet odrůd, od Pink Bourbonu po Sudan Rume, a s fermentacemi si hraje jako šéfkuchař s degustačním menu. Vymyslel nitro washed, cold press i ovocné kultury a jeho dcera bioložka María Antonia mu k tomu dodává data o kvasinkách. Výsledkem jsou loty, které se objevují na soutěžních mlýncích stejně často jako v hrnku obyčejného nadšence.

Farma má přes dvě stovky hektarů kávovníků, ale sběr je stále ruční a většinu práce zajišťují lidé z okolních vesnic. Julio jim platí férovou mzdu a investuje do vzdělávání od agronomie po senzoriku, aby z každé sklizně vytěžili maximum.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola