Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.
Neohodnoceno

Mr. Coffee Ethiopie Guji

Naturálně zpracovaná káva s citrusovou aciditou, výraznou chutí borůvek a jemnými tóny bylinkového čaje. Světle pražená výběrová arabika, perfektní na filtry a další alternativy. Skvěle vyvážené sladké a ovocné tóny se středně silným tělem kávy. Doporučujeme!

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Kód: 384/250 384/500 384/100 384/750 Zvolte variantu
Značka: Mr. Coffee
350 Kč / ks 700 Kč / ks 1 400 Kč / ks 1 050 Kč / ks od 350 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Záruka: 2 roky
Chuťový profil: Ovocný
Pražírna: Mr. Coffee
Stupeň pražení: Světlé až středně světlé
Typ kávy: Arabika
? Země původu: Etiopie
Oblast původu: Afrika
Způsob zpracování: Suché (natural)
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Etiopie Guji je fantasticky vyvážená káva, které vévodí sladká chuť borůvek. Doplňují jí jemné, bylinkové tóny a lehký nádech mléčné čokolády. Acidita bude svěží, ale ne příliš agresivní, spíše šťavnatá, pomerančová. Tělo kávy je krásně vybalancované, káva je spíše jemnější.
Ideální volbou na přípravu budou filtrované kávy, V60, chemex, aeropress, ale skvělá bude taky na french pressu, moka konvičce i džezve. Káva má dostatečně silné tělo i pro přípravu v kávovaru, kde se můžete těšit na výraznější aciditu.

PŮVOD A ZPRACOVÁNÍ KÁVY

Farma Ana Sora se nachází v regionu Guji, známém pro pěstování kávy vysoké kvality. Jejím majitelem je Isreal Degfa, který pochází z pěstitelské rodiny. Jedná se o novou farmu, jejíž vznik datujeme v roce 2013. Nachází se ve velmi vysoké nadmořské výšce 1 900 - 2 350 m n. m. (to je vysoko i na Etiopii :) ). Vysoká nadmořská výška znamená nižší teploty, kolem 16-19 °C, kávové třešně tedy dozrává pomaleji a mají vyšší hustotu. To vše (a mnoho dalšího) se odráží ve výsledné chuťovém profilu kávy. Proto také u všech našich káv zmiňujeme nadmořskou výšku, ve které byly vypěstovány.

Tato várka zrna byla zpracována suchou (přírodní, naturální) metodou. Vytříděné, plně zralé třešně bez defektů se nechávají sušit na vyvýšených afrických postelích pod pečlivým dohledem zaměstnanců ve zpracovatelské stanici. Sušení trvá 15-18 dní, v závislosti na počasí. Kávové třešně se pravidelně otáčejí, aby se předešlo plísním. Přes odpolední vedra se nad postelemi roztáhnou plachty, aby poskytly stín. Stejnou práci je potřeba udělat i večer, aby třešně přes noc nenasákly příliš vlhkosti, která by opět vedla ke vzniku plísní. Toto úsilí a pečlivý dohled znamenají, že třešně schnou rovnoměrně a ve výsledku nás čeká vysoce kvalitní káva s přirozeně sladce ovocnou chutí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola