Mr. Coffee Ekvádor Loja
Novinka na pultu! Ponořte se s námi do krásy latinské Ameriky a vyzkoušejte skvělou 100% arabiku z Ekvádoru.
Kategorie: | Výběrová pražená káva |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Chuťový profil: | Ovocný, Čokoládový |
Pražírna: | Mr. Coffee |
Stupeň pražení: | Středně tmavé až tmavé |
Typ kávy: | Arabika |
? Země původu: | Ekvádor |
Oblast původu: | Amerika |
Způsob zpracování: | Promyté |
Odrůda: | Typica |
Způsob přípravy: | Espresso (kávovar), Moka konvička, Filtr |
Krásně vyvážená káva se sametově jemnou chutí, lehkou hořkostí a velmi mírnou aciditou. Výraznou sladkost doprovází šťavnaté tóny hrušek a mléčné čokolády.
Krásně vyvážená 100% arabika s plnou chutí a středně silným tělem. V šálku převládá sladkost mléčné čokolády a šťavnatého ovoce, hledejte tóny hrušky a žlutého melounu. Hořkost je jen velmi mírná, káva je opravdu hezky kulatá s příjemnou dochutí, kde Vás polechtá lehká acidita.
Tuto čerstvě praženou kávu využijete i jako základní kávu na filtry, pokud nehledáte vyloženě kysele ovocné kávy. Skvělá bude třeba na aeropress nebo clever dripper. Výborně se ale hodí především do kávovaru, kde nás překvapila svým krásně vyváženým tělem a velmi lehkou hořkostí. S mlékem bude káva spíše jemná, ale plnější tělo zaručí, že se zde neztratí. Z ostatních příprav neváhejte vyzkoušet french press, moka konvičku nebo džezvu.
Tato výborná arabika pochází z provincie Puyango, která leží na hranicích s Peru. Subtropické klima, vyšší nadmořská výška a dostatečná vlhkost nabízí ideální podmínky na pěstování arabik. Stromy nabízejí kávovníkům přirozený stín a při pěstování je vidět snaha pro zachování přirozené biodiverzity.
Zhruba 680 místních farmářů se spojilo v organizaci PROCAP, neboli “Asociacion Agroartesanal de Productores de Café Altura Puyango”. Společně obstarávají oblast o rozloze 2500 ha a vyprodukují kolem 6 tun kávy ročně. Kávovníky jsou z naprosté většiny odrůdy Typica, které se ve zdejších podmínkách výborně daří.
Cílem PROCAP je pěstování kávy vysoké kvality, s ohledem na místní podmínky a zachování celého ekosystému. Zároveň s jedná o důležitý zdroj příjmů pro celou místní komunitu.
Káva se zpracovává mokrou metodou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.