Mr. Coffee Brazílie Santos
Jedna z nejoblíbenějších arabik na světě, s výrazně oříškovou chutí, plným tělem a minimální aciditou.
Kategorie: | Výběrová pražená káva |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Chuťový profil: | Čokoládový, Oříškový |
Pražírna: | Mr. Coffee |
Stupeň pražení: | Středně tmavé až tmavé |
Typ kávy: | Arabika |
? Země původu: | Brazílie |
Oblast původu: | Amerika |
Způsob zpracování: | Suché (natural) |
Způsob přípravy: | Espresso (kávovar) |
Jedna z nejoblíbenějších arabik na světě, s výrazně oříškovou chutí, plným tělem a minimální aciditou. Na přípravu doporučujeme espresso a výborně sedne i do káv s mlékem. Káva je tmavě pražená, při zpracování se používá suchá metoda.
Více o kávě Brazílie Santos od Mr. Coffee ze Zlína
Brazílie patří mezi nejznámější a nejoblíbenější arabiky na světě. V chuti této kávy ucítíte nejvíce oříškovou chuť s lehkým nádechem čokolády. Acidita je zde opravdu minimální, tělo kávy je plné, silné a hezky vyvážené. Perfektně sedne na espresso a do káv s mlékem. Brazílie se často využívá jako stavební kámen do espresso směsí, kde tvoří velmi příjemnou kombinaci se světleji praženými kávami.
Brazílie ve světě kávy
Brazílie patří mezi největší pěstitele kávy na světě, celá třetina světové produkce se vypěstuje právě v této jihoamerické zemi. Proto také neočekávané výkyvy počasí, jako záplavy nebo období mrazů a sucha mohou výrazně ovlivnit cenu kávy na trhu. Zhruba 2/3 produkce představují arabiky, mezi pěstované odrůdy patří Mundo Novo, Icatu, Acaiá. Většina vypěstované robusty se zpracovává lokálně nebo se používá do instantních káv. Tato různorodá země nám dává rozmanité kávy. Nalezneme zde kávy nižší sorty stejně tak jako výběrové arabiky. Většina brazilských káv se pěstuje v nižších nadmořských výškách, než jsme tomu zvyklí u ostatních pěstitelů střední a jižní Ameriky.
O zemi původu - Káva Santos z Brazílie
Brazílie je nejen největším producentem kávy na světě, ale i zemí s jednou z nejrozmanitějších kávových krajin. Pěstování kávy zde má dlouhou tradici, která sahá až do 18. století, kdy byla káva poprvé přivezena z Francouzské Guayany. Nejlepší káva pochází z vyšších nadmořských výšek, zejména z regionů jako Sul de Minas nebo Matas de Minas, kde chladnější klima a stabilní teploty přispívají k jemně citrusovým a ovocným chutím.
Další informace: Kávy z Brazílie na CoffeeON.cz | Fenomén brazilské kávy
O způsobu zpracování kávy Mr. Coffee Santos z Brazílie
Suché zpracování, známé také jako "natural", je nejstarší metodou zpracování kávy, kdy se kávové třešně suší na slunci bez oddělení dužiny od semen. Využívá se velmi často v oblastech, kde je horší přístup k vodě, nebo její nedostatek. Typicky jsou to africké země jako Uganda, Etiopie, nebo Kongo. Suší se na betonových plotnách, nebo na tzv. afrických postelích. Tento proces je pomalejší a vyžaduje pečlivé sledování a obracení kávových třešní, aby plody kávovníků nezačaly hnít.
Káva z tohoto způsobu zpracování má často plnější tělo, sladkost a výrazné ovocné tóny, jako je jahoda, borůvky, fíky, lesní nebo sušené ovoce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.