Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.

Mr. Coffee Brazílie Santos

Jedna z nejoblíbenějších arabik na světě, s výrazně oříškovou chutí, plným tělem a minimální aciditou. 

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 78/250 78/500 78/501 78/750 Zvolte variantu
Značka: Mr. Coffee
210 Kč / ks 420 Kč / ks 840 Kč / ks 630 Kč / ks od 210 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Záruka: 2 roky
Chuťový profil: Čokoládový, Oříškový
Pražírna: Mr. Coffee
Stupeň pražení: Středně tmavé až tmavé
Typ kávy: Arabika
? Země původu: Brazílie
Oblast původu: Amerika
Způsob zpracování: Suché (natural)
Způsob přípravy: Espresso (kávovar)
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Jedna z nejoblíbenějších arabik na světě, s výrazně oříškovou chutí, plným tělem a minimální aciditou. Na přípravu doporučujeme espresso a výborně sedne i do káv s mlékem. Káva je tmavě pražená, při zpracování se používá suchá metoda

Více o kávě Brazílie Santos od Mr. Coffee ze Zlína

Brazílie patří mezi nejznámější a nejoblíbenější arabiky na světě. V chuti této kávy ucítíte nejvíce oříškovou chuť s lehkým nádechem čokolády. Acidita je zde opravdu minimální, tělo kávy je plné, silné a hezky vyvážené. Perfektně sedne na espresso a do káv s mlékem. Brazílie se často využívá jako stavební kámen do espresso směsí, kde tvoří velmi příjemnou kombinaci se světleji praženými kávami.

Brazílie ve světě kávy

Brazílie patří mezi největší pěstitele kávy na světě, celá třetina světové produkce se vypěstuje právě v této jihoamerické zemi. Proto také neočekávané výkyvy počasí, jako záplavy nebo období mrazů a sucha mohou výrazně ovlivnit cenu kávy na trhu. Zhruba 2/3 produkce představují arabiky, mezi pěstované odrůdy patří Mundo Novo, Icatu, Acaiá. Většina vypěstované robusty se zpracovává lokálně nebo se používá do instantních káv. Tato různorodá země nám dává rozmanité kávy. Nalezneme zde kávy nižší sorty stejně tak jako výběrové arabiky. Většina brazilských káv se pěstuje v nižších nadmořských výškách, než jsme tomu zvyklí u ostatních pěstitelů střední a jižní Ameriky.

O zemi původu - Káva Santos z Brazílie

Brazílie je nejen největším producentem kávy na světě, ale i zemí s jednou z nejrozmanitějších kávových krajin. Pěstování kávy zde má dlouhou tradici, která sahá až do 18. století, kdy byla káva poprvé přivezena z Francouzské Guayany. Nejlepší káva pochází z vyšších nadmořských výšek, zejména z regionů jako Sul de Minas nebo Matas de Minas, kde chladnější klima a stabilní teploty přispívají k jemně citrusovým a ovocným chutím.

Další informace: Kávy z Brazílie na CoffeeON.cz | Fenomén brazilské kávy

O způsobu zpracování kávy Mr. Coffee Santos z Brazílie

Suché zpracování, známé také jako "natural", je nejstarší metodou zpracování kávy, kdy se kávové třešně suší na slunci bez oddělení dužiny od semen. Využívá se velmi často v oblastech, kde je horší přístup k vodě, nebo její nedostatek. Typicky jsou to africké země jako Uganda, Etiopie, nebo Kongo. Suší se na betonových plotnách, nebo na tzv. afrických postelích. Tento proces je pomalejší a vyžaduje pečlivé sledování a obracení kávových třešní, aby plody kávovníků nezačaly hnít.
Káva z tohoto způsobu zpracování má často plnější tělo, sladkost a výrazné ovocné tóny, jako je jahoda, borůvky, fíky, lesní nebo sušené ovoce.

O typu kávy arabika v kávě Mr. Coffee Santos z Brazílie

Arabika je nejrozšířenější a nejvíce ceněnou kávovou odrůdou na světě, která tvoří přibližně 60–70 % celkové produkce kávy. Pochází z horských oblastí Etiopie, odkud se rozšířila do dalších tropických a subtropických regionů, především do Latinské Ameriky. Kávy typu Arabica jsou známé pro svou jemnou chuť, vysokou kyselinku a širokou paletu chuťových profilů, od ovocných a květinových tónů po čokoládové a ořechové podtóny. Tento typ kávy má nižší obsah kofeinu než Robusta (uvádí se 2x až 3x), což přispívá k její jemnosti. 

Arabiku pěstují v oblastech s nižší teplotou ve srovnání s Robustou a stálejším klimatem, ve Střední a Jižní Americe, ale samozřejmě i v původních oblastech Afriky. Arabika ale roste například i u protinožců – v Austrálii, Papui Nové Guinei. 

O chuťovém čokoládovém a oříškovém profilu kávy Mr. Coffee Santos z Brazílie

Tohle je klasika mezi kávami. Příchuť, chuťový profil i vůně po čokoládě. Mléčné, nebo hořké, podle typu kávy a způsobu pražení. Čokoládový profil mají velmi často brazilské kávy a další kávy z jižní a střední Ameriky. Často v kombinaci s oříšky, nebo sušeným ovocem. Čokoládové kávy mají často sladkou, bohatou chuť, která připomíná tmavou čokoládu, kakao nebo karamelizované cukry. Tento profil je typický pro kávu s nižší kyselinkou a plnějším tělem, které dodává šálku hloubku a intenzitu. Káva s čokoládovým nádechem se může také pyšnit tóny oříšků, vanilky nebo koření, což z ní činí vynikající základ pro espresso, obecně pro přípravu silné kávy. Tento profil je často nalezen v kávách z Brazílie, Kolumbie, Guatemaly nebo Salvadoru, kde je díky optimálním podmínkám pro pěstování kávovníků a metodám zpracování možné dosáhnout tohoto bohatého chuťového spektra.

O ořechové chuti

Oříškové kávy mají jemnou, příjemně sladkou chuť, která připomíná různé druhy ořechů, jako jsou lískové, mandle, vlašské ořechy nebo pekanové ořechy. Tento profil je často doplněn o tóny karamelu nebo čokolády, což vytváří harmonickou a vyváženou chuť. Oříšková káva má tendenci mít nižší kyselost a plné tělo, což ji činí ideální pro přípravu silného espressa nebo pro kávu s krémovým podtónem. Typicky ji najdeme u káv z Jižní Ameriky, zejména v Brazílii a Kolumbii, kde jsou ideální podmínky pro pěstování odrůd, které vytvářejí oříškové chuťové profily.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola