Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.

Oh My Bean (Jizba) Zen espresso (dříve Rituál) Brazílie

Káva s plným tělem. V chuti hořká čokoláda, ořechy a kakao, příjemná krémová dochuť. Vhodná do automatu, na moka a turka.

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Objednáno Zvolte variantu
Kód: 93/250 93/100 93/251 Zvolte variantu
250 Kč / ks 750 Kč / ks 1 750 Kč / ks od 250 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Záruka: 2 roky
Chuťový profil: Čokoládový, Oříškový
Pražírna: Oh My Bean (Jizba)
Stupeň pražení: Střední
Typ kávy: Arabika
? Země původu: Brazílie
Oblast původu: Amerika
Způsob zpracování: Suché (natural)
Odrůda: Směs odrůd
Způsob přípravy: Espresso (kávovar)
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Super oříškovo-čokoládová káva do vašeho automatického a nebo pákového kávovaru, moka konvičky nebo na turka. Do Rituálu volíme kávy, které mají “tradiční” chuťový profil, minimální kyselost, hutné tělo, lehce se připravují, dobře se párují s mlékem a jsou udržitelné.

Jako v ostatních našich kávách, tak i v Rituálu je chuť definuje charakter terroiru rozvinutý citlivým pražením. Na Rituál vybíráme kávu speciálně s “tradičním” chuťovým profilem, který nepohorší propité milovníky kávy, ani nevyděsí vaši babičku výraznou kyselostí. Bohatá crema, sametové a hutné tělo zároveň, komplexní sladkost s tóny čokolády, ořechů a kakaa - to co od Rituálu můžete čekat.

Pražírna: Jizba Luhačovice

Kategorie: Espresso
Vhodné použití: Espresso, Automatický kávovar
Stupeň pražení: Střední
Kyselost: Nízká
Sladkost: Vysoká
Tělo: Výrazné
Země: Brazílie
Region: Minas Gerais
Farma: několik drobných farem
Farmář: několik drobných farmářů
Nadmořská výška: 950 m. n. m.
Odrůda: Mundo Novo
Sklizeň: 2021
Partner: Kavaz Brazil
Způsob zpracování: natural
Cuppingové skóre: 80+

 

O zemi původu - Káva Oh My Bean Zen espresso (dříve Rituál) z Brazílie

Brazílie je nejen největším producentem kávy na světě, ale i zemí s jednou z nejrozmanitějších kávových krajin. Pěstování kávy zde má dlouhou tradici, která sahá až do 18. století, kdy byla káva poprvé přivezena z Francouzské Guayany. Nejlepší káva pochází z vyšších nadmořských výšek, zejména z regionů jako Sul de Minas nebo Matas de Minas, kde chladnější klima a stabilní teploty přispívají k jemně citrusovým a ovocným chutím.

Další informace: Kávy z Brazílie na CoffeeON.cz | Fenomén brazilské kávy

O způsobu zpracování kávy Oh My Bean Zen espresso (dříve Rituál) z Brazílie

Suché zpracování, známé také jako "natural", je nejstarší metodou zpracování kávy, kdy se kávové třešně suší na slunci bez oddělení dužiny od semen. Využívá se velmi často v oblastech, kde je horší přístup k vodě, nebo její nedostatek. Typicky jsou to africké země jako Uganda, Etiopie, nebo Kongo. Suší se na betonových plotnách, nebo na tzv. afrických postelích. Tento proces je pomalejší a vyžaduje pečlivé sledování a obracení kávových třešní, aby plody kávovníků nezačaly hnít.
Káva z tohoto způsobu zpracování má často plnější tělo, sladkost a výrazné ovocné tóny, jako je jahoda, borůvky, fíky, lesní nebo sušené ovoce.

O typu kávy arabika v kávě Oh My Bean Zen espresso (dříve Rituál) z Brazílie

Arabika je nejrozšířenější a nejvíce ceněnou kávovou odrůdou na světě, která tvoří přibližně 60–70 % celkové produkce kávy. Pochází z horských oblastí Etiopie, odkud se rozšířila do dalších tropických a subtropických regionů, především do Latinské Ameriky. Kávy typu Arabica jsou známé pro svou jemnou chuť, vysokou kyselinku a širokou paletu chuťových profilů, od ovocných a květinových tónů po čokoládové a ořechové podtóny. Tento typ kávy má nižší obsah kofeinu než Robusta (uvádí se 2x až 3x), což přispívá k její jemnosti. 

Arabiku pěstují v oblastech s nižší teplotou ve srovnání s Robustou a stálejším klimatem, ve Střední a Jižní Americe, ale samozřejmě i v původních oblastech Afriky. Arabika ale roste například i u protinožců – v Austrálii, Papui Nové Guinei. 

O chuťovém čokoládovém a oříškovém profilu kávy Oh My Bean Zen espresso z Brazílie

Tohle je klasika mezi kávami. Příchuť, chuťový profil i vůně po čokoládě. Mléčné, nebo hořké, podle typu kávy a způsobu pražení. Čokoládový profil mají velmi často brazilské kávy a další kávy z jižní a střední Ameriky. Často v kombinaci s oříšky, nebo sušeným ovocem. Čokoládové kávy mají často sladkou, bohatou chuť, která připomíná tmavou čokoládu, kakao nebo karamelizované cukry. Tento profil je typický pro kávu s nižší kyselinkou a plnějším tělem, které dodává šálku hloubku a intenzitu. Káva s čokoládovým nádechem se může také pyšnit tóny oříšků, vanilky nebo koření, což z ní činí vynikající základ pro espresso, obecně pro přípravu silné kávy. Tento profil je často nalezen v kávách z Brazílie, Kolumbie, Guatemaly nebo Salvadoru, kde je díky optimálním podmínkám pro pěstování kávovníků a metodám zpracování možné dosáhnout tohoto bohatého chuťového spektra.

O ořechové chuti

Oříškové kávy mají jemnou, příjemně sladkou chuť, která připomíná různé druhy ořechů, jako jsou lískové, mandle, vlašské ořechy nebo pekanové ořechy. Tento profil je často doplněn o tóny karamelu nebo čokolády, což vytváří harmonickou a vyváženou chuť. Oříšková káva má tendenci mít nižší kyselost a plné tělo, což ji činí ideální pro přípravu silného espressa nebo pro kávu s krémovým podtónem. Typicky ji najdeme u káv z Jižní Ameriky, zejména v Brazílii a Kolumbii, kde jsou ideální podmínky pro pěstování odrůd, které vytvářejí oříškové chuťové profily.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola