Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.
Neohodnoceno

Jamai Jahoda Sumatra Infused - macerovaná káva

100% arabika ze Sumatry zpracovaná jahodovou macerací Chutná po čerstvých jahodách, čokoládě a exotickém koření.

Můžeme doručit do:
11.9.2025
Skladem u dodavatele
Kód: 630
350 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Záruka: 1 rok
Chuťový profil: Ovocný
Pražírna: Jamai Café
Stupeň pražení: Světlé až středně světlé
Typ kávy: Arabika
? Země původu: Indonésie
Oblast původu: Asie
Způsob zpracování: Macerace
Způsob přípravy: Moka konvička, Aeropress, French press, Filtr
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

V exotické divočině indonéské Sumatry, mezi hustými mlhami a bohatou vulkanickou půdou, dozrávají výjimečná kávová zrna. Tato vzácná arabika prochází speciálním procesem jahodové macerace, kdy se sladkost čerstvých jahod jemně prolíná s přirozenou charakteristikou kávy.

Každý doušek této limitované edice přináší neobvyklou harmonii chutí – sametová sladkost jahod se zde snoubí s bohatou čokoládovou hloubkou sumatranské arabiky a jemným nádechem exotického koření. Výsledkem je výrazná, přesto dokonale vyvážená chuť s dlouhým a harmonickým dozvukem.

Jak chutná naše výběrová káva?

Překvapivě komplexně a harmonicky. V šálku objevíte výraznou jahodovou sladkost, která přechází do bohatých čokoládových tónů typických pro sumatranské kávy. Celkový dojem doplňuje jemný nádech exotického koření, který dodává kávě nezaměnitelnou osobitost a eleganci.

Jedinečný proces macerace:

Pečlivě vybraná zrna 100% arabiky z indonéské Sumatry
Speciální proces macerace s čerstvými jahodami, který dodává kávě přirozenou ovocnou sladkost
Ruční pražení v malých šaržích pro zachování všech výjimečných chuťových vlastností

O chuťovém ovocném profilu kávy Jamai Jahoda Sumatra Infused

Ovocná káva se vyznačuje širokým spektrem chutí, které mohou připomínat citrusové plody, bobule, peckoviny nebo exotické ovoce. Tyto kávy jsou obvykle svěží a mají vyšší kyselost, což jim dodává lehkost a jasnost. Ovocné tóny mohou zahrnovat chutě pomeranče, jablek, malin, broskví nebo třešní, ale také exotické ovoce jako guava či maracuja. Tento profil je často spojený s kávami z Afriky, především z Etiopie a Keni, kde se káva tradičně zpracovává promytou metodou (washed), která zdůrazňuje ovocné a květinové chutě. Ovocné kávy mohou být také velmi aromatické, s jasně definovanými tóny, které přitahují pozornost milovníků výběrové kávy.

O typu kávy arabika v kávě Jamai Jahoda Sumatra Infused

Arabika je nejrozšířenější a nejvíce ceněnou kávovou odrůdou na světě, která tvoří přibližně 60–70 % celkové produkce kávy. Pochází z horských oblastí Etiopie, odkud se rozšířila do dalších tropických a subtropických regionů, především do Latinské Ameriky. Kávy typu Arabica jsou známé pro svou jemnou chuť, vysokou kyselinku a širokou paletu chuťových profilů, od ovocných a květinových tónů po čokoládové a ořechové podtóny. Tento typ kávy má nižší obsah kofeinu než Robusta (uvádí se 2x až 3x), což přispívá k její jemnosti. 

Arabiku pěstují v oblastech s nižší teplotou ve srovnání s Robustou a stálejším klimatem, ve Střední a Jižní Americe, ale samozřejmě i v původních oblastech Afriky. Arabika ale roste například i u protinožců – v Austrálii, Papui Nové Guinei. 

O zemi původu indonéské kávy Jamai Jahoda ze Sumatry

Indonésie je známá svými exotickými a kořeněnými kávami, které mají plné tělo a nízkou kyselinku. Nejlepší káva pochází z oblasti Sumatra, Java a Bali, kde kávovníky rostou v tropickém klimatu a sopečné půdě. Kávy z Indonésie jsou známé pro své výrazné zemité, kořeněné a čokoládové tóny, které pocházejí ze specifického způsobu zpracování, jako je mokré loupání (wet hulling). Tento způsob zpracování dává kávě silné tělo a plnou, často kouřovou chuť, která je charakteristická pro kávu z těchto oblastí. Indonésie je také známá výrobou kvalitní robusty, která se používá pro směsi nebo pro výrobu instantní kávy.

Další informace: Indonéská káva na CoffeeON.cz

O pražírně kávy Jamai Café z Uherského Brodu

Jamai Café se pyšní titulem Pražírna z Bílých Karpat a právě tam, v Uherském Brodu ji najdete. Kromě toho má i kavárny na krásných místech zlínského regionu, v Baťově mrakodrapu i u Luhačovické přehrady. Jako jediná z našich pražíren nabízí i směsi arabik a robusty pro milovníky "italské kávy", která si také najde své zákazníky. Nám se však více líbí jejich jednodruhové arabiky z exotických zemí jako je Papua Nová Guinea, nebo Kuba. Nově od nich máme v nabídce i regionální blendy Zlínskou a Valtickou. 

-> Další kávy od Jamai Café

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola