Jamai Italské espresso
Výrazná směs 80% arabik a 20% robusty. Chutná po čokoládě, pražených oříšcích a kakau.
Kategorie: | Výběrová pražená káva |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Chuťový profil: | Čokoládový, Oříškový |
Pražírna: | Jamai Café |
Stupeň pražení: | Středně tmavé až tmavé |
Typ kávy: | Směs |
? Země původu: | Brazílie, Kolumbie, Guatemala, Uganda |
Oblast původu: | Amerika |
Způsob zpracování: | Promyté |
Odrůda: | Směs odrůd |
Způsob přípravy: | Espresso |
Směs je vhodná pro každého, kdo vyhledává vyvážený šálek chutí s lehkou hořkostí podle italské receptury. Dva druhy brazilské a jeden druh kolumbijské Arabiky vytváří na espressu oříškové tóny, Guatemala zanechává čokoládovou dochuť.
Tělo této kávy je plné, tmavější pražení zajišťuje v ústech žádaný hořký dojem. Díky 20% obsahu výběrové Robusty z Ugandy, a tím i většímu obsahu kofeinu, působí povzbudivě.
Směs doporučujeme do automatických a pákových kávovarů. Krásně při této přípravě vyniknou její hořké čokoládové tóny, které jsme mícháním různých druhů hledali. Je univerzální pro pití bez mléka i s mlékem.
Pražírna: Jamai Cafe Uherský Brod
O zemi původu kávy z Ugandy Italské espresso
Uganda je významný producent kávy, který je známý nejen pro svou robustu, ale i pro vysokou kvalitu arabiky, zejména v oblastech jako Mount Rwenzori a západní Ugandě. Kávy z Ugandy mají často silné, zemitější tóny s nízkou kyselinkou, ale káva arabika z Ugandy může mít i výraznější ovocné a květinové tóny. Káva z Ugandy je běžně zpracována promytou nebo suchou metodou, přičemž výsledné chutě mohou být jemné a vysoce aromatické.
Další informace: Kávy z Ugandy na CoffeeON.cz
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.