Indonéská káva
Indonésie je známá svými exotickými a kořeněnými kávami, které mají plné tělo a nízkou kyselinku. Nejlepší káva pochází z oblasti Sumatra, Java a Bali, kde kávovníky rostou v tropickém klimatu a sopečné půdě. Kávy z Indonésie jsou známé pro své výrazné zemité, kořeněné a čokoládové tóny, které pocházejí ze specifického způsobu zpracování, jako je mokré loupání (wet hulling). Tento způsob zpracování dává kávě silné tělo a plnou, často kouřovou chuť, která je charakteristická pro kávu z těchto oblastí. Indonésie je také známá výrobou kvalitní robusty, která se používá pro směsi nebo pro výrobu instantní kávy.

Káva z Indonésie zpracována metodou Anaerobic Washed Meloun Infused Process. Šálek kávy s chutí a vůní šťavnatého melounu.
O Indonésii a dalších zemích původu kávy
Káva pěstovaná v každé zemi má své vlastní specifické charakteristiky, které jí dávají jedinečnou chuť. Dokonce i každý region v rámci země, kde se kávovníky pěstují, má vliv na výsledný produkt. V CoffeeON.cz nabízíme kávu z lokálních pražíren, které spolupracují s vybranými menšími farmáři a pěstiteli kávovníků z celého světa, čímž podporujeme kvalitu a autenticitu každého šálku, v řadě případů také udržitelné pěstování kávy.
Nejinak je tomu i v Indonésii, odkud pochází kávy z pražíren Zlínského kraje.