Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.

Coffeespot Top Spot Espresso

Čtyři prvotřídní arabiky vybrané tak, aby vzniklo naše nejjemnější espresso. V lehce sladké chuti ucítíte čokoládové a kakaové tóny. 

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 156/250 156/500 156/100 Zvolte variantu
Značka: Coffeespot
193 Kč / ks 365 Kč / ks 699 Kč / ks od 193 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Záruka: 2 roky
Chuťový profil: Čokoládový
Pražírna: Coffeespot
Stupeň pražení: Střední
Typ kávy: Arabika
Způsob přípravy: Espresso (kávovar)
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Káva vysoké jakosti, tvořená výběrem 4 druhů špičkových káv.

Věříme, že vám tato káva přijde k chuti a prožijete spolu krásné každodenní chvíle. V chuti jemně sladká připomínající čokoládu a kakao. Udělá radost každému znalci kávového prožitku.

Pražírna: Coffeespot Babice

O typu kávy arabika v kávě Coffeespot Top Spot Espresso

Arabika je nejrozšířenější a nejvíce ceněnou kávovou odrůdou na světě, která tvoří přibližně 60–70 % celkové produkce kávy. Pochází z horských oblastí Etiopie, odkud se rozšířila do dalších tropických a subtropických regionů, především do Latinské Ameriky. Kávy typu Arabica jsou známé pro svou jemnou chuť, vysokou kyselinku a širokou paletu chuťových profilů, od ovocných a květinových tónů po čokoládové a ořechové podtóny. Tento typ kávy má nižší obsah kofeinu než Robusta (uvádí se 2x až 3x), což přispívá k její jemnosti. 

Arabiku pěstují v oblastech s nižší teplotou ve srovnání s Robustou a stálejším klimatem, ve Střední a Jižní Americe, ale samozřejmě i v původních oblastech Afriky. Arabika ale roste například i u protinožců – v Austrálii, Papui Nové Guinei. 

O chuťovém čokoládovém profilu kávy Coffeespot Top Spot Espresso

Tohle je klasika mezi kávami. Příchuť, chuťový profil i vůně po čokoládě. Mléčné, nebo hořké, podle typu kávy a způsobu pražení. Čokoládový profil mají velmi často brazilské kávy a další kávy z jižní a střední Ameriky. Často v kombinaci s oříšky, nebo sušeným ovocem. Čokoládové kávy mají často sladkou, bohatou chuť, která připomíná tmavou čokoládu, kakao nebo karamelizované cukry. Tento profil je typický pro kávu s nižší kyselinkou a plnějším tělem, které dodává šálku hloubku a intenzitu. Káva s čokoládovým nádechem se může také pyšnit tóny oříšků, vanilky nebo koření, což z ní činí vynikající základ pro espresso, obecně pro přípravu silné kávy. Tento profil je často nalezen v kávách z Brazílie, Kolumbie, Guatemaly nebo Salvadoru, kde je díky optimálním podmínkám pro pěstování kávovníků a metodám zpracování možné dosáhnout tohoto bohatého chuťového spektra.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola