Coffeespot Tanzánie Isaiso Washed
Díky vysokohorskému klimatu získává káva svěží chuť citrusů, rebarbory a karamelu.
Kategorie: | Výběrová pražená káva |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Chuťový profil: | Ovocný, Karamelový |
Pražírna: | Coffeespot |
Stupeň pražení: | Světlé až středně světlé |
Typ kávy: | Arabika |
? Země původu: | Tanzánie |
Oblast původu: | Afrika |
Způsob zpracování: | Promyté |
Odrůda: | Bourbon, Kent |
Způsob přípravy: | Espresso (kávovar), Filtr |
Káva z oblasti, které se přezdívá „africké Skotsko“, je ideální volbou pro milovníky kávy, kteří chtějí prožít opravdový chuťový zážitek.
Tato káva je speciálně vybíraná pro milovníky alternativních příprav, ideální pro filtrovanou kávu, která zvýrazní její jedinečný profil. Připravte se na svěží explozi citrusů, které se dokonale snoubí s jemnými tóny rebarbory. Dozvuk karamelu pak dodává každému doušku bohatou a plnou chuť.
O kávě
Tanzanie ohromuje širokou směsicí divoké přírody, kulturního bohatství a přírodních superlativů. V současné době je přibližně 38 % území země oficiálně chráněno jako národní parky nebo chráněné oblasti. K tomu je třeba připočíst nádherné pobřeží a zasněžené Kilimandžáro na severu.
Uprostřed této rozmanitosti se nacházejí jedny z nejlepších afrických káv s komplexními chuťovými profily. Tanzanská produkce kávy se nachází především v okolí Kilimandžára na severu a na jižní vysočině Mbeya.
Oblast Mbeya na jihozápadě je známá svou úrodnou půdou, díky níž se zde daří výběrové kávě, kakau, čaji a koření. Jako poměrně odlehlá a nepříliš rozvinutá oblast má však Mbeya jedinečnou vlastnost. Káva se zde pěstuje na vysokých náhorních plošinách místo na strmých svazích. Pěstitelé v této oblasti se v létě setkávají s intenzivním slunečním svitem, ale také s vydatnými dešti v zimním období.
Farmáři obvykle pěstují kávu na území o velikosti v průměru 2 hektary. Ruční a selektivní sběr pouze zravlých třešní zajišťuje tu nejvyšší kvalitu kávy. Svou úrodu třešní následně farmáři dodávají do takzvaných "centrálních promývacích stanic" (CPU), malých stanic, které vlastní a provozuje 10-80 zemědělců z Isaiso AMCOS (Agricultural Marketing Cooperative Society). Družstva absolvují pravidelná školení v oblasti agronomie zaměřená na zlepšení kvality kávy a jejího zpracování.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.