Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.

Coffeespot Original Espresso

Výrazná a prvotřídně vyvážená. Dvě pečlivě vybrané arabicy v sobě ukrývají čokoládové a mandlové tóny doplněné o sladké kandované ovoce.

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 159/250 159/500 159/100 Zvolte variantu
Značka: Coffeespot
199 Kč / ks 379 Kč / ks 722 Kč / ks od 199 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Záruka: 2 roky
Chuťový profil: Čokoládový, Sušené ovoce, Mandle
Pražírna: Coffeespot
Stupeň pražení: Středně tmavé až tmavé
Typ kávy: Arabika
? Země původu: Brazílie, Peru
Oblast původu: Amerika
Způsob přípravy: Espresso (kávovar)
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Espresso směs je vytvořena pro ty, kteří touží po tradičním, vyváženém espressu s plným tělem a výraznou chutí. 

O kávě

Káva je vhodná jak pro kavárny a kanceláře, tak i pro přípravu v domácím espresso kávovaru.

Dobře vynikne v nápojích v kombinaci s mlékem - Cappuccino, Caffè latte, Latte Macchiato, Flat White.....atd.

Original Espresso směs je složena je ze dvou chuťově nezaměnitelných káv:

  • Brazílie Diamond - Pochází z oblasti Cerrado, která se nachází na nejúrodnějším jihu Brazílie.
  • Peru El Palto - Výběrová Arabica přímo ze zpracovatelského závodu JUMARP Mujeres

Pražírna: Coffeespot Babice

O typu kávy arabika v kávě Coffeespot Original Espresso

Arabika je nejrozšířenější a nejvíce ceněnou kávovou odrůdou na světě, která tvoří přibližně 60–70 % celkové produkce kávy. Pochází z horských oblastí Etiopie, odkud se rozšířila do dalších tropických a subtropických regionů, především do Latinské Ameriky. Kávy typu Arabica jsou známé pro svou jemnou chuť, vysokou kyselinku a širokou paletu chuťových profilů, od ovocných a květinových tónů po čokoládové a ořechové podtóny. Tento typ kávy má nižší obsah kofeinu než Robusta (uvádí se 2x až 3x), což přispívá k její jemnosti. 

Arabiku pěstují v oblastech s nižší teplotou ve srovnání s Robustou a stálejším klimatem, ve Střední a Jižní Americe, ale samozřejmě i v původních oblastech Afriky. Arabika ale roste například i u protinožců – v Austrálii, Papui Nové Guinei. 

O chuťovém čokoládovém, mandlovém profilu a chuti sušeného ovoce kávy Coffeespot Original Espresso

Tohle je klasika mezi kávami. Příchuť, chuťový profil i vůně po čokoládě. Mléčné, nebo hořké, podle typu kávy a způsobu pražení. Čokoládový profil mají velmi často brazilské kávy a další kávy z jižní a střední Ameriky. Často v kombinaci s oříšky, nebo sušeným ovocem. Čokoládové kávy mají často sladkou, bohatou chuť, která připomíná tmavou čokoládu, kakao nebo karamelizované cukry. Tento profil je typický pro kávu s nižší kyselinkou a plnějším tělem, které dodává šálku hloubku a intenzitu. Káva s čokoládovým nádechem se může také pyšnit tóny oříšků, vanilky nebo koření, což z ní činí vynikající základ pro espresso, obecně pro přípravu silné kávy. Tento profil je často nalezen v kávách z Brazílie, Kolumbie, Guatemaly nebo Salvadoru, kde je díky optimálním podmínkám pro pěstování kávovníků a metodám zpracování možné dosáhnout tohoto bohatého chuťového spektra.

O chuti mandlí

Mandlová káva má jemné, sladké tóny připomínající pražené mandle, marcipán nebo ořechovou pastu. Tento chuťový profil je často spojený s vyváženými kávami, které mají střední tělo a mírnou kyselost. Mandle v kávě bývají doplněny o jemné tóny čokolády, karamelu nebo medu, což vytváří lahodně vyvážený a hladký šálek. Mandle jsou typické pro kávu z Brazílie, Kolumbie a některých středoamerických zemí, kde jsou příznivé podmínky pro pěstování odrůd s těmito charakteristickými chutěmi. Tento profil je velmi populární v espresso směsích, kde přináší krémovou a příjemně sladkou základnu.

O chuti sušeného ovoce

Sušené ovoce je profil, který se vyznačuje tóny sušených švestek, rozinek, fíky nebo sušených hroznů. Tyto kávy mají typicky plné tělo, střední až vyšší kyselinku a sladké, hluboké chutě, které jsou výsledkem zpracování kávy metodou suchého zpracování (natural). Sušené ovoce je charakteristické pro kávu z oblastí s teplým a suchým klimatem, jako je Etiopie, Brazílie nebo Indie, kde sušení kávy na slunci přispívá k rozvoji tohoto chuťového profilu. Kávy s tímto profilem bývají intenzivní a výrazné, s komplexním tělem a zajímavými sladkými podtóny.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola